Реки

Реки

Онлайн пътеводител на най-красивите реки в България и по света. Всички реки и езера в България. Снимки и туристическа информация на най-големите реки по света.
Река СенаРека Сена
04 Август
Rosi Trifonova
Река РейнРека Рейн
04 Август
1
Rosi Trifonova
Река ДнепърРека Днепър
04 Август
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Река БлайдРека Блайд
04 Август
Река Блайд (Blyde River) и живописният каньон, който тя е образувала на фона на планината Дракенсберг, са една от най-живописните, дори драматични картини в цяла Южна Африка.
Река ЯндзъРека Яндзъ
28 Юли
Река Яндзъ (Chang Jiang River) е най-дългата река на територията на Китай и Азия. Река Яндзъ достига рекордната дължина от 6300 километра. Тя е третата по големина река след Амазонка и Нил.
Река ЯраРека Яра
12 Юли
Река Яра извира от едноименната местност, преминава през долината Яра в посока към Мелбърн, Австралия. През 1835 година в долната част на Яра възниква и самия град Мелбърн.
Река ВолгаРека Волга
11 Юли
Руснаците наричат река Волга Майка Волга. Река Волга е най-дългата река в Русия. Река Волга води своето начало от езерото Салигер, което се намира във Валдайското възвишение в Русия.
Река МърседРека Мърсед
11 Юли
Изключително красива и бурна река Мърсед се намира на запад от Национален парк Йосемити в Калифорния. Река Мърсед е само малко по-надолу от водопада Невада, който е част от парка Йосемити.
Река ДеснаРека Десна
03 Юли
Река Десна е най-големият приток на река Днепър. Десна се присъединява към по-голямата река от ляво, на около 6 километра преди украинската столица Киев.
Река Уна в ХърватскаРека Уна в Хърватска
26 Юни
Река Уна е една от най-атрактивните реки на територията на Хърватска. Река Уна е всъщност десен приток на по-голямата Сава. Река Уна влиза в Босна и Херцеговина през западния й край.
Река РопотамоРека Ропотамо
08 Юни
Около река Ропотамо се е образувала една от най-дивните и красиви природни местности, които могат да се видят днес в България. Районът около течението на река Ропотамо е обявена за национален резерват
Река МисисипиРека Мисисипи
04 Юни
Река Мисисипи (Missisipi River) носи романтичния ореол на американската история, култура и природни дадености. Река Мисисипи минава през 10 щата и е дълга 3778 километра.
Река КолорадоРека Колорадо
04 Юни
Дължината на Колорадо достига около 2330 километра. Каньонът на река Колорадо е обявен за национален парк през 1913 година. Река Колорадо и Гранд Каньон в САЩ - снимки и информация.
Река ДунавРека Дунав
02 Юни
Река Дунав е транспортната артерия на Европа. Река Дунав минава през половин Европа. Важен за транспорта над река Дунав между Румъния и България е Дунав мост.
Река ХъдсънРека Хъдсън
09 Май
Река Хъдсън е една от най-големите реки на територията на САЩ. Река Хъдсън е емблематична и за мегаполиса Ню Йорк, като течението й върви през източната част на щата Ню Йорк.
Река Чао Прая, БанкокРека Чао Прая, Банкок
16 Април
Река Чао Прая (Chao Phraya River) тече по цялото поротежение на Банкок. Над 372 км е дължината на Чао Прая в Тайланд.
Делтата на Окаванго (Okavango River)Делтата на Окаванго (Okavango River)
26 Февр.
Делтата на река Окаванго е уникална по своя вид природна забележителност в Ботсвана. Река Окаванго се намира се близо до природния резерват Мореми и националния парк Чобе.
Проломът на река ВердонПроломът на река Вердон
01 Дек.
Каньонът на река Вердон е изключително популярна туристическа дестинация, най-вече заради близостта си с Френската Ревиера. Вердон се намира по средата между Авиньон и Ница във Франция.