Реки

Реки

Онлайн пътеводител на най-красивите реки в България и по света. Всички реки и езера в България. Снимки и туристическа информация на най-големите реки по света.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Азовско мореАзовско море
07 Окт.
Азовско море е дял на Черно море, като се е образувало в неговата североизточна част. Самото Азовско море се счита за плитко море, но вълнението по него е често огромно.
Река ЛиматРека Лимат
06 Окт.
Река Лимат е продължение на река Линт (Linth river), която извира от планинските масиви на град Гларус, и с дължината си от 50 км е основен приток на езерото Цюрих.
Река СаваРека Сава
06 Окт.
Река Сава е десен приток на река Дунав, като тече от Словения през Хърватия, Босна и Херцеговина и Сърбия. Река Сава е 16-тата най-дълга река на Стария континент.
Река КлинтънРека Клинтън
01 Окт.
Река Клинтън (Clinton) е една от красивите гледки, които може да се видят по туристическия маршрут Милфорд Трек. Река Клинтън тече изцяло в границите Национален парк Фиордланд.
Река УайкатоРека Уайкато
01 Окт.
Река Уайкато е най-дългата и голяма река на територията на Нова Зеландия. Дължината на течението на Уайкато възлиза на 425 километра.
Река УскРека Уск
25 Септ.
1
Река Уск води своето начало от северните склонове на Черна планина, в най-западната част на Национален парк Брекън Бийкънс.
Река Ла ПлатаРека Ла Плата
25 Септ.
Река Ла Плата, чието име в буквален превод от испански означава Сребърна река е наименованието на общия естуар, с който реките Парана и Уругвай се вливат в океана.
Река СнейкРека Снейк
25 Септ.
Река Снейк е най-големият и най-дългият приток на река Колумбия. Снейк е най-голямата река за района на северозападна Северна Америка.
Река РонаРека Рона
24 Септ.
Река Рона е историческа река в Швейцария и Франция и един от най-важните речни пътища на Европа. Река Рона е една от най-големите реки на Стария континент.
Река МайнРека Майн
14 Април
Река Майн (Main River) е една от големите в Германия. Главното населено място по течението на река Майн е град Франкфурт, откъдето идва и наименованието Франкфурт на Майн.
Река ЙодоРека Йодо
06 Април
На устието на красивата река Йодо е изграден третият по големина на населението град в Япония – Осака, разположен на остров Хоншу. Достигайки Осака, река Йодо се влива в Залива Осака.
Река ЛуисРека Луис
05 Април
Река Луис и нейния каньон се намират в южната част на Национален парк Йелоустоун, на територията на щата Уайоминг, който граничи с полите на Източните Скалисти планини.
Река МисуриРека Мисури
05 Април
Река Мисури е най-дълга река на в САЩ и като цяло за територията на Северна Америка. Мисури е приток на по-малката река Мисисипи. Мисури се влива в Мисисипи малко над град Сейнт Луис.
Река ПегницРека Пегниц
05 Април
Река Пегниц очертава красиво силуета на Стария град на Нюрнберг. Пегнитц не е голяма река – нейното течение е в продължение на 115 км.
Река ХавелРека Хавел
05 Април
Река Хавел е десен приток на река Елба. Река Хавел осъществява връзка с река Одер с канала Oder-Havel Canal, който свързва Одер с Берлин и Елба.
Река ДнестърРека Днестър
04 Април
Река Днестър е една от големите трансгранични реки в Източна Европа. Река Днестър извира склоновете на планината Розлуч в средната част на Карпатите, в близост до село Вовче.
Река НеваРека Нева
19 Февр.
Река Нева е емблематична за Руската държава. По течението на река Нева в Петербург могат да се видят шедьоври на архитектурното изкуство като Зимния дворец и Ермитажа.