Реки

Реки

Онлайн пътеводител на най-красивите реки в България и по света. Всички реки и езера в България. Снимки и туристическа информация на най-големите реки по света.
Река ДарлингРека Дарлинг
05 Февр.
Rosi Trifonova
Река МозелРека Мозел
28 Януари
Rosi Trifonova
Река ЕнисейРека Енисей
28 Януари
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Река Сейнт ЛорънсРека Сейнт Лорънс
27 Януари
Великата река Сейнт Лорънс свързва Големите американски езера с Атлантическия океан. Жак Картие е първият окривател на река Сейнт Лорънс в Квебек, Канада.
Река ОтаваРека Отава
25 Януари
Река Отава е кръстницата на канадската столица Отава. Река Отава протича през територията на канадските провинции Онтарио и Квебек.
Река ЗамбезиРека Замбези
17 Януари
Замбези е реката, която образува една от най-големите и красиви природни забележителности на нашата планета, а именно водопада Виктория. Притоци на река Замбезе.
Река Рио ГрандеРека Рио Гранде
11 Януари
Рио Гранде е границата на раздора между Мексико и САЩ. Рио Гранде е една от рекиte в света, които са застрашени от постепенно изчезване. Рио Гранде е известна още като Рио Браво или Рио Браво дел Норт
Река ЮконРека Юкон
11 Януари
Река Юкон е една от най-големите реки в Северна Америка. Тя е най-значимата, най-дълга и голяма река в Аляска и в района на Юкон - една от северните територии на Канада.
Река МъриРека Мъри
11 Януари
1
Река Мъри е най-пълноводната, най-голямата и най-важната австралийска река. Река Мъри се влива в Индийския океан през крайбрежната лагуна Александрина. Общата дължина на Мъри възлиза на 2370 км.
Река ЙелоустоунРека Йелоустоун
11 Януари
1
Река Йелоустоун и нейната красива долина са едни от най-възхитителните гледки, които могат да се видят в най-стария национален парк в света – Йелоустоун.
Река НигерРека Нигер
10 Януари
Река Нигер е кръстник на държавата Нигер, която се намира в Западна Африка между страните Алжир и Либия. Дебитът на река Нигер се оценява на 30 куб. км
Река НекарРека Некар
08 Януари
По течението на река Некар в Германия могат да се видят едни от най-красивите гледки в страната, като замъка Хайделберг. От векове насам река Некар се използва за транспортиране на стоки и материали.
Река ОдерРека Одер
05 Януари
Река Одер или Одра, както я наричаш чехите, е втората по големина река след Висла, която се влива в Балтийско море. Долината на Одер се счита за един от най-важните екологични коридори в Централна Евр
Река ВислаРека Висла
04 Януари
Река Висла със своите над 1000 км дължина е най-дългата и важна в Полша. Река Висла води своето начало от извори, разположени на височина 1106 метра на западния склон на Баранска планина.
ЗогнефиордЗогнефиорд
23 Дек.
Зогнефиорд е най-големият фиорд в Норвегия и вторият по големина изобщо в света. Зогнефиорд е най-внушителният от фиордите в Западна Норвегия.
Река АлсекРека Алсек
05 Дек.
Река Алсек се намира в Канада. Тя е ледникова и тръгва от Юконт в Северна Британска Колумбия и в Аляска. Алсек е защитена територия в рамките на Национален парк Клуан.
Река ТемзаРека Темза
23 Ноем.
Река Темза е най-голямата река в Англия. По поречието на река Темза могат да се видят много забележителностите в Лондон. Река Темза в Англия достига до значителните 336 километра.
Река ИндРека Инд
23 Ноем.
Река Инд е една от най-дългите реки в света. Река Инд е най-важната река в Пакистан. Крайната точна на Инд е вливането й в Арабско море. Река Инд определя живота и прехраната на около милион души.
Река АмазонкаРека Амазонка
23 Ноем.
Река Амазонка (Аmazon River) се намира в Бразилия и е най-дългата река в света. Амазонка е е най-пълноводната река, като притежава най-обширния водосборен басейн.
Река НилРека Нил
22 Ноем.
Река Нил (Nile River) е царицата на реките по света. Река Нил протича в северната част на Африка, минвайки през Египет. Нил преминава и през най-голямата пустиня на Земята – Сахара.