Реки

Реки

Онлайн пътеводител на най-красивите реки в България и по света. Всички реки и езера в България. Снимки и туристическа информация на най-големите реки по света.
Река АрканзасРека Арканзас
17 Май
Нина 2
Река ШерРека Шер
10 Май
Нина 2
Река ИртишРека Иртиш
26 Април
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Река ПоРека По
29 Март
1
Река По е най-голямата река в Италия. Река По извира от Котските Алпи и се влива в Адриатическо море. Река По е включена в списъка на ЮНЕСКО като защитена територия.
Река ТенесиРека Тенеси
28 Февр.
Река Тенеси се намира в САЩ. Река Тенеси е най-големият приток на река Охайо. Река Тенеси минава през Тенеси, Алабама, Мисисипи и Кентъки.
Река МеконгРека Меконг
21 Февр.
Река Меконг се намира в Югоизточна Азия, на полуостров Индокитай. Река Меконг има важно икономическо значение. Река меконг предлага водни круизи и екскурзии по брега.
Река ЕфратРека Ефрат
09 Януари
Реките Тигър и Ефрат очертават социалния и историческия на много азиатски народи. Река Ефрат тече в продължение на 2800км, като 94 от водите й са с произход от турските планини.
Река АрноРека Арно
18 Дек.
Река Арно се намира в тосканския регион. Река Арно е смятана с право за най-важната река в центъра на Италия след река Тибър. Река Арно е дълга над 240 километра. Поречието на река Арно е невероятно красиво
Река АрдаРека Арда
10 Дек.
Река Арда се намира в южната част на България и преминава в Гърция. Реката извира от планината Родопите и е дълга над 270 километра. Река Арда се влива в река Марица.
Река ТунджаРека Тунджа
17 Ноем.
Тунджа е втората по дължина река в България. Тунджа е една от най-значимите реки в страната и водите й са ценен ресурс за земеделските земи. Тунджа свързва България с Турция.
Река МестаРека Места
09 Ноем.
Места е една от най-красивите български реки. Река места се образува от сливането на Черна Места и Бяла Места. Места протича през територията на Югозападна България и се влива във водите на Бяло море.
Река КонгоРека Конго
09 Януари
Река Конго е африканска река, която е призната за най-дълбоката в света. Името на река Конго произлиза от факта, че тя тече през тропическите гори на Конго.
Река СегураРека Сегура
03 Януари
Река Сегура се намира в Испания. Река Сегура преминава през много испански градове, след което се влива в Средиземно море.
Река ЛоараРека Лоара
14 Ноем.
Река Лоара е най-дългата река във Франция. Река Лоара е с дължина от 1012 километра. Долината на река Лоара е известна като градината на Франция заради стотиците замъци и прекрасните лозя.
Река НишаваРека Нишава
13 Ноем.
Река Нишава е река, която тече, през България и през Сърбия. Река Нишава извира от връх Ком в Стара планина.
Река ЕлбаРека Елба
18 Окт.
Река Елба (Elbe) е известна и с чешкото си име Лаба. Основното течение на река Елба е на територията на Германия.
Езеро БезбогЕзеро Безбог
18 Окт.
Езеро Безбог се намира в Пирин. То е в Безбожкия циркус, на изток от връх Безбог. До езеро Безбог може да се стигне с лифт.
Язовир ВъчаЯзовир Въча
13 Окт.
Язовир Въча е в територията на община Девин и се намира по пътя между Кричим и Девин. Язовир Въча е най-големият язовир по поречието на река Въча.
Язовир ВеринскоЯзовир Веринско
13 Окт.
Язовир Веринско се намира до село Веринско, което е разположено в Западна България. Язовир Веринско е известен и с имената Бозалан, както и Бакърдере.
Река ЯнтраРека Янтра
13 Окт.
1
Река Янтра тече покрай Велико Търново и Габрово и се влива в река Дунав, на изток от Свищов. Широчината на устието на река Янта е осемнадесет метра.